Tuesday, 25 September 2012

Kitchen makeover

Lama giler tak update blog. Sebab memang sibuk giler, giler pun tak sibuk macam ni... hehehehhehhe

Inilah benda yang membuatkan sibuk giler... tadaaaa



So far sangat berpuas hati sebab ventilation memang bagus, walaupun tak berapa seni. standardlah budak engine yang design... hehehhehehe


10 comments:

  1. Replies
    1. Thanks... takder seni, tapi practical. kalau nak masak tumis menumis mmg sesuai sebab cooking hood tu agak kuat serap bau dan kami tambah fan utk absorb keluar.

      Delete
  2. waaa... lawanyer beb. berapa kos ni? material apa?

    ReplyDelete
  3. kos nak kena check balik resit.utk door dan kitchen kabinet, dlm 3100+, table top dalam 3300+, accesories kat dlm 1K, cooker+ hood+ exhaust fan + upah pasang dlm 2K. tiles dinding, dgn upah tiles - tak tahu, board dgn lighting serta wiring pun tak tahu.roman blind RM180, tiles lantai dgn upah dia pun also tak tahu. tapi kalau nak tahu upah buat structure kitchen ni sebab i extend, start from 10K .... maksudnya semua kos asing-asing.

    ReplyDelete
  4. material utk door, ialah glass. table top pakai tiles sahaja. material kabinet kayu.

    ReplyDelete
  5. wahhh.. lawa kitchen... :) tingin nak mcm ni gak.. x tau bila dapat.. uwaaaaaaa

    ReplyDelete
  6. cantiknye dapurr.. blh share cost? hihi.. almaklum ila pun nak buat dapur gak kiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat comment di atas ada rough estimation. kena tahu luas nak buat dapur berapa baru senang nak anggar. nanti saya cari balik harga satu kaki berapa. saya cadangkan, kalau ada himefair, pergi survey harga setiap tempat yg buat kitchen cabinet dan bandingkan harga. sesambil tu tgk furnishing contoh yg dia buat, cantik ker tak.masa pasang, kena ada kat situ supaya kita boleh mintak dia buat alteration kot-kot ada yg tak berkenan.

      Delete