Wednesday, 15 August 2012

Salam Aidilfitri

Blog cuti 2 minggu. nak balik kampung dah. Salam Aidilfitri n Maaf zahir dan batin..---> entry org malas nak type panjang-panjang.

Jumpa lagi lepas raya. oh ya, contest pun cuti 2 minggu jugak.. huhuhuhuhu

Saturday, 11 August 2012

Iftar di Nina Bake House

Hari ni kami beriftar dgn kawan-kawan husband FKKSA batch 94 di Nina Bakehouse . Macam biasa daku ler yg paling muda sekali.. hehehehehhehe. Nina Bakehouse menjual dan mengambil tempahan pelbagai jenis kek, biskut raya dan bahan-bahan /peralatan baking. Kedai ini bertempat ni no 35, Jalan Masai Utama 1, Taman Masai Utama, Pasir Gudang. Facebook mereka di sini
https://www.facebook.com/pages/Nina-Bake-House/146378655494275

Ni gambar yang sempat dicilok dari FB saudara Hazizi.





Jutaan terima kasih kepada tuan kedai, Kamal Ibrahim dan isteri yang sudi menganjurkan iftar ini dan rerakan lain yang membawa pelbagai jenis juadah untuk dikongsi bersama. Insya-Allah next time buat kat rumah saya pula yer. 


I need holiday

Seriously, dgn keadaan sekarang ni rasa nak pergi holiday jer, kalau boleh somewhere jauh yang tak ada gangguan seperti phone call blablabla semua.

Malam ni, bukak FB dan ternampak ini


Alhamdulillah, menang package percutian ke Siam Reap ( Angkor wat) utk 2 org. katanya full board, risik punya risik, rasanya tak termasuk flight so kalau nak pergi, kena bayar flight sendiri la. Rasa package nya yg mcm ni

http://www.tourasia2u.com/Search/Package?packageID=77&isFullView=True


Kita tgk dulu term n condition macam mana.

Thursday, 9 August 2012

Al Fatihah

DariNya kita datang, dan kepadaNya kita kembali. Al Fatihah buat adik Qayyum, anak sulung seorang kenalan satu sekolah. Semoga arwah tenang dan bahagia di sana. Allah s.w.t  lebih sayangkannya.

Tak boleh nak tulis banyak-banyak sedih sangat.


Wednesday, 8 August 2012

Belajar dari kesilapan :)

Entry buat kenang-kenangan, kata orang, belajar dari kesilapan.










Moralnya, lain kali kalau contest suruh letak gambar sebelum dan selepas, jgn gatal-gatal nak buat prop bagai yer. Jangan kata GP, console pun tak sangkut.. hehehhehehhehhe.

Apa-apapun, daku makin gumuks.. huhuhuhuhuhu


Memberi semangat untuk diri sendiri


Set safi balqis dari Majalah EH bernilai RM100


Yang ni Crabree & Everlyn set dari rakan blogger, Kelly Chin. Thanks so much kerana bersusah payah tolong pick up all these stuff n ada extra gift lagi.


Victoria Jackson personalized compact, dari majalah Her World, yg voting her world rewards tu . Set make up ni bernilai RM239 dengarnya.


Jersey dari Adidas bernila RM150, kemenangan beramai-ramai bersama Wan Hairulshifah, Badiuzaman dan Afifah--satu geng kiranya. Peraduan sms di Guardian. Tak ada rezeki kita nak menang tab, dpt jersey pun layan jer la kan.. hehhehehehhe


Voucher utk beli produk Takasima RM100. siapa nak voucher ni, sila tinggal msg di sini. due date 1 sept, utk produk takasima RM500 ke atas sahaja baru boleh guna. yang di dpt free sebab kami pernah beli treadmill dgn diaorg. 



Kemenangan di FB. Jawab soalan dan e mail jawapan. Dpt hamper Sabah tea RM50 rasanya.



Yang ni nak pi collect hari jumaat ni kat Persada. Like n share Homelifestyle FB. rasanya dia target yg duduk kat JB sebab nak kena attend opening ceremony bagai. kebetulan la pulak sebab nak kena pergi cari kipas dan benbarang rumah.

Oh ya, last week ada dpt call dari Darlie Bunny Kids contest, dpt console atas nama arriz dgn anak saudara kat kampung, so dpt voucher Toy'r us RM50 setiap satu. Next week katanya diaorg nak poskan. So lepas la budget hadiah birthday Aariz tahun ini.

Dalam tak ada mood pun kena update gak blog untuk bagi semangat pada diri sendiri. Chaiyuk.. chaiyuk...

Tuesday, 7 August 2012

Pengsan.....




Dah seminggu tak update blog, maksudnya menang apa-apa. Terus terang saya nyatakan, saya sangat penat skang. Penat nak settlekan hal rumah yg due date semakin hampir, sebab nak balik kampung awal punya fasal. Silap haribulan, esok saya sendiri pergi cat rumah.. huhuhuhuhuhu

Bila badan dah penat, otak pun penat, so mood nak bercontest ke laut.

Nanti saya buat entry lain pasal winning ( mcm ada org nak baca.. hehehheheh). Actually hari ni ada menang something yg buat saya rasa bersyukur sangat sebab saya betul-betul menghargainya di tengah al fulus tak berapa ada nak siapkan rumah . Hari jumaat ni nak pi collect n terus beli barang yg diperlukan. lepas la sebijik kipas kat ruang tamu hasil contest. Sofa kena KIV, kerana organizer tu senyapjer, tak masuk pun duit lagi, nak dekat sebulan dah dari dijanjikan. dah tak larat nak PM kat FB.

Banyak sangat benda nak fikir. Pengsan + stress.