Tuesday, 26 January 2016

Meletop steamboat yang memang meletupsss

Ini adalah review tidak berbayar. 

Port baru mkn steamboat di Taman Teratai.Ahkak kasi 4 bintang setengah. Actually dah lama bukak pun, tapi sebelum ni mereka beroperasi di Taman Pulai Perdana 2. Dioarg pindah ke Taman Teratai sebab memerlukan ruang yang lebih besar untuk cover pelanggan yang tersangat ramai. Ini adalah di antara restoran steamboat halal yang terbaik di Johor. Harganya sangat murah dan pilihan makanan tersangatlah banyak. Jom kita tengok apa yang menarik di sini.


Beraneka mee/fucuk/sohoon, nasi beriyani lengkap dengan ayam masak merah, kambing serta pelbagai pilihan nasi goreng dan mee goreng untuk dinikmati

Aneka jenis ball

pilihan sayur mayur serta cendawan segar 

aneka seafood yang fresh

pelbagai jenis erapan ayam dan daging

10 jenis sos pilihan

dessert berupa cendol, ais kacang lengkap dgn condiments . ice cream pun ada tapi lupa nak amik gambo. 

buah-buahan

air dispenser

air panas pun ada

steamboat dan grill, kami duk kat luar so pakai dapur gas.. kalau kat dalam pakai electric punya

Memang puas hati!


Ok, sekarang nak tahu harganya pula. harga adalah seperti di bawah. ( baru perasan harga dah naik start 27 jan, masa kami pergi 14 jan lepas utk dewasa baru 19.90 seorang sahaja) . 




Ini lokasi mereka:



Waktu terbaik untuk pergi ke sini ialah jam 5.30 petang, makanan dah siap dihidangkan dan orang belum ramai lagi. Jangan bilang ahkak tak payung yer .

Boleh layari FB mereka di MELETOP  untuk mengetahui lebih lanjut serta promosi terkini. 

12 tahun meraikan cinta

Untuk kenangan di masa hadapan









Tuesday, 12 January 2016

Kl short trip-meeting family n friends

Walaupun sekolah dah bukak seminggu,sesi berjalan jalan tetap diteruskan.weekend baru ni kami ke Kl kejap.
Sampai jer KL, check in kat the Zon terus ct calling jumpa dekat Avenue K, walking distance jer dari hotel. Light lunch dekat The Library Coffee Bar sambil mengopi

Healthy lunch gitu

Petangnya kitaorang bersiar dekat taman KLCC 

my big boy 

lepas tu kitaorang dinner kat food court KLCC ( late dinner la jugak sebab tunggu semua sampai, sebab tu food court dah tak penuh) with my siblings 

teringin nak makan mee kari kat fod court KLCC yg awesome- extra kerang dan fishball



my sis baru sampai layan mee kari jugak

Bukan senang nak kumpul beramai ni.Glad everyone can make it.

welfie dari HP adik. Er, I sorang jer tak pakai spek hokay.


Esoknya lepas pergi Zoo, jumpa ct lagi dgn Mas .. kali ni pekena nasi kukus suriani pulak di Ampang. 

Nasi kukus+ayam goreng yang sangat awesome. Lucky orang Kl nasi kukus Suriani dah melebarkan sayap di Ampang 



Sunday, 10 January 2016

Jalan-jalan cari makan Kuching

Selepas wedding Dayang, kami rush ke Kuching. Our flight pukul 9.30 so masih sempat untuk makan-makan. 

mee kolok special. Ada udang, hirisan telur dadar. Basically mcm mee maggi goreng taruk kicap. Dimakan bersama sup tulang dan air kelapa pandan.

Ini laksa sarawak  Madam Tang yang paling famous dan sedap di Kuching. Wajib singgah n makan yer. Kami pergi dekat aoutlet mereka dekat The Spring, tidak jauh dari airport. So otw nak ke airport kami singgah makan. memnag kuahnya pekat dan terasa kelemakkan dan rempahnya. 

Ini harganya, Special sebab ada udang, baru sedap.


Kami ada jgak beli kek lapis. Suzi bawak ke kek lapis Liza  . Memang diakui sedap. Kami pergi jugak kat Dayang Salhah, tapi beli seketul jer. tester kat Dayang Salhah semua yang margerin, yang butter tak ada la pulak. Of course la kami beli kek lapis butter sebab rasanya jauh lagi sedap dan harganya pasti lebih mahal. 

Nanti nak mintak gambar dengan Kath,rasanya ada gambar kami di kedai kek lapis ini. 


Itu jer yang mampu makan. End up masa nak touch down Senai ada orang nak termuntah, nasib berjaya tahan... huhuhuhuhu 

Girlfriends trip- Wedding at Lundu

Ini adalah girlfriends trip yang kami dah plan dari bulan Ogos lagi.Means, no kids.. girlfriends only yer. Kath menjadi my partner trip ke Kuching. Di Kuching Suzi sudah siap menunggu kami untuk ke Lundu. 

Yes, we made it! Selepas touch down di Kuching terus mencarik sarap di oldwhite town coffee. 

Kami sampai di Lundu ngan-ngam orang baru selamat akad nikah daa. So sempat bergambar dengan pengantin baru, Dayang. Abaikan tudung senget benget sebab dah bersiap dari pukul 5 pagi lagi ok.

Ni masa majlis berlulut di sebelah malam. Atas kebenaran pengantin, kami pakai kasual jer la ek, bwk baju pun cukup- cukup jer. 
Dayang pakai ala pengantin Jawa
Bollywood style 

Kami tak stay lama, mungkin kerana faktor usia dah lanjut, kena tidur awal. Dah tak mcm masa zaman muda dulu-dulu daa

Next day ialah persandingan. 

Masa tgk dayang berarak , tak dpt menahan air mata dari menitis. I'm so happy for you friend! 

Sibuk jer kitaorg ni kan.. hehehehehehe

Last pic dengan pengantin before heading to Kuching 


Selamat Pengantin Baru buat Dayang Masnah dan Arif . Semoga bahagia berkekalan hingga ke akhir hayat. 

School holiday break- meeting friends

Ini namanya entry sekali harung. Cerita masa cuti sekolah baru ini, sesambil holiday berjumpa kenkawan. 

Mula mula balik kampung jumpa classmate lama, mc Da dan Wina


lunch date bersama Rosiah, ni masa short trip ke Bangi

The kids tgh breakfast kat Seri Pacific 

Bersama clown

Big lunch kat Nandos. Thanks to Shamshie n Hirman sebab belanja kitaorg.

seronok dah jumpa geng
apehal serius pulak si shukri ni?
Hirman menemani kiddos bermain air. Mummies lepak sambil berborak-borak 

Bermain hide n seek dalam bilik. kreatif sungguh bebudak ni.

No ipad, so aariz pretending main shopping shopping pakai plastik bag sokabar yg hotel bagi.
Baca sokabar yer bang..dah tak ada ipad kan 


Me, suzi dan kathleen di hari perkahwinan dayang . Ini penutup cuti sekolah ( baca kat entry lain utk full story)