Sunday, 10 January 2016

Jalan-jalan cari makan Kuching

Selepas wedding Dayang, kami rush ke Kuching. Our flight pukul 9.30 so masih sempat untuk makan-makan. 

mee kolok special. Ada udang, hirisan telur dadar. Basically mcm mee maggi goreng taruk kicap. Dimakan bersama sup tulang dan air kelapa pandan.

Ini laksa sarawak  Madam Tang yang paling famous dan sedap di Kuching. Wajib singgah n makan yer. Kami pergi dekat aoutlet mereka dekat The Spring, tidak jauh dari airport. So otw nak ke airport kami singgah makan. memnag kuahnya pekat dan terasa kelemakkan dan rempahnya. 

Ini harganya, Special sebab ada udang, baru sedap.


Kami ada jgak beli kek lapis. Suzi bawak ke kek lapis Liza  . Memang diakui sedap. Kami pergi jugak kat Dayang Salhah, tapi beli seketul jer. tester kat Dayang Salhah semua yang margerin, yang butter tak ada la pulak. Of course la kami beli kek lapis butter sebab rasanya jauh lagi sedap dan harganya pasti lebih mahal. 

Nanti nak mintak gambar dengan Kath,rasanya ada gambar kami di kedai kek lapis ini. 


Itu jer yang mampu makan. End up masa nak touch down Senai ada orang nak termuntah, nasib berjaya tahan... huhuhuhuhu 

1 comment: