Monday, 29 October 2012

1001 cerita di sebalik sekeping gambar


1. Tempat yang jatuh lagi dikenang. Beginilah suasana Aidilfitri di perantauan, sungguh meriah berkumpul ramai-ramai.

2. Tiada satu hari pun saya tidak pernah merindui kehidupan di sana.

3. Percubaan mengambil gambar menggunakan DSLR serta tripod dan flash.

4. Aidilfitri terakhir kami bersama Melayu Kanada.

5. Diambil masa musim luruh dan memang sejuk gila kat luar, jadi kami semua terpaksa menahan kesejukan sebab tak mau pakai jacket konon nak kasi nampak baju raya memasing.

6. Gambar ni rupa-rupanya bernilai RM4.5K.

7. Selepas buat entry ni mood terus merundum sebab homesick... huhuhuhuhuhu


Tuai padi antara masak;
Jangan sampai layu-layuan;
Intai hari antara nampak;
Esok jangan rindu-rinduan.....

7 comments:

  1. and gambar ni ada saya :D sbb tu ke harganye jadi RM4k? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. kenapa harga RM4k?
      waaa u study kat kanada rupa2nya :)

      Delete
    2. zul,
      hehehehehehe... harga sebuah kenangan lebih mahal dari 4K....


      MZ,
      itu gambar yg meng contest permata RWTZ-SDK la... :))

      Delete
  2. wahhhh merlyn overseas graduate :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh tidak, saya cuma local graduate. Saya cuma menemani en suami pergi sambung belajar di sana :)

      Delete
  3. sedy pulak i tgk gambar..erkkk tiba2 terasa gambar kenangan gambarsesama kengkawan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Selalu berharap n berdoa, kalau ader rezeki, one day nak balik semula ke sana.

      Delete