Monday, 20 April 2015

Winning 2015

Setelah sekian lama belayar di lautan,kini tibalah masanya untuk kembali ke darat; hunting,bercucuk tanam dan aktiviti yg paling best semestinya menuai hasil.Jom kita tgk hasilnya


Pembukaan 2015 dengan telur pertama pecah pada 15 Jan 2015, sama dengan hari PROJEK 1 DAPUR 1 KELUARGA dilancarkan. Akhirnya setelah sekian lama berjaya memiliki S5 sendiri. ( bukan tak pernah menang smartphone sebelum ni, cuma tak berminat nak pakai) . Hadiah ini dimenangi dari contest Dutch Lady. 

Console voucher RM200 dari contest Guardian Beauty Surprise Contest. Hancur harapan nak pergi ke Tokyo, hanya mampu meraih console sahaja. Walaubagaimanapun, sangat bersyukur sebab selain balik modal, dah lepas belanja buat beli toiletries sebelum GST.. huhuhuhu

Jika tahun lepas menang PS4, nampaknya tahun ni layak set alat tulis jer la dari contest Papermate yang dengarna ramai jugak menang ni. Bestnya siapa yang menang pergi USA tu kan. Kecewa jugak sebab memang teringin sangat nak pergi balik US plus visa pun belum tamat tempoh lagi. Belum ada rezeki nampaknya.



Gold Coast, here I come. Grand prize Peraduan Senang dan Menang Anchor Butter, prize giving dekat kedai bakery Venture Taman Universiti. My favourite shop utk beli barang baking, so memang tak sia-sia la spending kat situ. Actually bukan senang nak menang pun, dah ler slogan bahasa melayu, nak kena fight dgn semua outlet bakery yg participate dalam 1 Malaysia. So Insya-Allah kalau tak ada aral, bulan September ni fly satu family. Dah settle semua tiket dan penempatan, tinggal bwk body jer la. 


Tempat kelima dari contest yang sama, under nama proxy. nak letgo RM450. berminat boleh contact me yer. Memang takkan pakai sebab dah ada kitchen aid pun kat rumah ni yg dah jadik tukun..hehehehe


console dari contest Nivea-Guardian. 

Sangkut jugak 2 nama utk shopping voucher

Senget benget lak. Percubaan bersama PNG setelah lama berada di laut. Hanya mampu meraih saguhati jer. Antara contest yg memang susah giler nak sangkut sekarang.



Itu jer la hasil tuaian untuk tahun ini. Memang saya sangat-sangat slow down tahun ni sebab sibuk dengan projek saya. Sekarang tgh slow-slow nak catch up balik la. Syukur Alhamdulillah di atas rezeki yang dikurniakanNya.


6 comments:

  1. Salam. Hee compers terhebat. tahniah keep it up cik kak merlyn ., lama sy tak join ;p

    ReplyDelete
  2. Saya suka baca kisah menang contest akak & geng. :)

    ReplyDelete
  3. hp best kiki.. ila lagilama tak joint haha

    ReplyDelete
  4. congrats!! beshnya u menang holiday abroad..me lom ada rezeki nak cuti2 obersi...moga2 ada rezeki thn ni..amiin

    ReplyDelete
  5. congrats!! bestnyer dapat menang ke overseas.. tahniah

    ReplyDelete