Monday, 13 June 2016

Taman negara







Ini adalah di antara entry yang sudah berhabuk di dalam draft. Kita cuba publish satu-satu yer

Pada cuti sekolah yang lepas iaitumasa bulan March, kitaorg terbeli penginapan 3 hari 2 malam di hans Resort dengan harga RM180 kalau tak silap saya. So, apa lagi, jomlah kita bercuti ke Kuala Tahan. 


Ini adalah tempat yang kita kena register sebelum masuk ke taman negara. Bayar per head, lupa berapa. Yang saya ingat nak bawak masuk camera kena bayar RM5. 

Kat sini boleh tengok ikan kelah di dalam akuarium.

Marilah mengekalkan warisan untuk anak cucu kita

Perjalanan pun bermula

Laluan track pejalan kaki 

Kita nak pergi main air di Rentins Simpon

dalam hutan

Ok dah sampai. Jom terjun...

banyak ikan berenang kat sini, boleh nampak jelas

Memang tak ada orang pun kat sini walaupun cuti sekolah.

ni trip ke air terjun lata belakoh, kami tak dapat pergi sebab bot sudah fully booked

Resort Mutiara Taman Negara

Kami skip canopy walk, sebab nak pergi rapid shooting


pemandangan dari atas

Lihatlah kehijauan hutan

masa ni tgh musim panas kemarau yang sangat teruk, so air sungai pun jadi suam-suam kuku


perkampungan orang asli

Keseluruhannya, banyak pengalaman baru yang diperolehi dari percutian ini. Selain dari tempat yang agak privacy sebab tak ada orang, ia mendekatkan kita dengan alam semulajadi.


No comments:

Post a Comment