Wednesday, 17 September 2014

Cuti sekolah di Palm Garden Hotel

 I never miss any school holiday. Eventhough i always say tak nak ke mana- mana, nak simpan duit to go somewhere like balik kampung for raya or a trip that been planning with Air asia, Alhamdulillah ada rezeki for the kids to go holiday for free, i mean stay hotel for free la walaupun daddy kena top up sikit utk keselesaan kami. Best kerja mcm hubby, out station memanjang, yang untung kitaorg la... hehehehhehe

This time kami pilih Palm Resort di Putrajaya. Asyik duk Everly jer, sesekali berubah selera pulak. (sebenarnya rate Everly cuti sekolah ni agak mahal giler compare hari biasa plus tak ada bath tub dan big swimming pool for kids). Yang best stay kat Everly ni sebab dekat dgn Alamda, so senang nak carik mkn n shopping serta bersebelahan dgn GSC. So, lepas habis tgk movie boleh jln kaki balik ke bilik utk sambung tidur.

Ok berbalik cerita Palm Resort. Kami buat tempahan di booking.com sebab rate yang ditawarkan lebih murah berbanding Agoda ataupun goverment rate. Keistimewaan booking.com ni, kita boleh kensel tempahan kalau kita berubah fikiran tetiba tanpa di charge (mengikut masa yg ditetapkan) dan credit card kita ditolak bila kita check in di hotel. Tapi kalau kita tak check in, diaorg tolak la jugak satu malam.  rate yg kami dapat ialah RM680+ utk 3 malam bagi bilik orchid yang bagi saya agak luas compare dengan hotel lain yang pernah kami duduk sebelum ini. 

 Panjang la pulak menulis, selalunya biar gambar sahaja berbicara. Sebab dilanda kebosanan sambil menunggu bilik dibersihkan dan melihat anak anak bermain di kolam, saya menulis entry ini.  kalau tak, jgn haraplah nak tulis panjang lebar.Agak kekok menaip pakai ipad sebab tak biasa.Saya lebih gemar menaip dgn laptop sebab ada satu kepuasan yang tak dpt dikira menekan butang kekunci. 

ok, biarlah gambar berbicara. Aktiviti hari pertama






1 comment:

  1. i dh pernah stay sini last year ;) i love the food hehhehe

    ReplyDelete