Saturday, 13 September 2014

Tempat yang jatuh lagi dikenang- Niagara Fall

Ada yang menangis kang masa nak menulis entry ini.. huhuhuhuhu

Alkisah, minggu ni Kleenex Fulfillment Team ada maklumkan pihak Harian Metro nak call utk interview pemenang peraduan Share the Softness contest. Mereka ada mintak gambar untuk tujuan ini dan saya pun kenalah bukak hard disk lama utk cari gambar yang sesuai dengan tema. Tup-tup terbukaklah segala khazanah masa silam masa di Kanada dahulu. Er, ini gambar yang saya bagi utk tujuan tersebut. Kalau ada rezeki, masuklah surat kabar kot. 


Tobogganing at Alton ( rumah in laws Kak Ja). Sejuk giler masa ni, mmg kena pakai winter coat ala Eskimo gituh


Ni nak cerita fasal contest ker fasal tempat lama? Mana-mana jer la, 2 dalam 1 gitu. Lately ni mmg jarang bercerita fasal contest sangat di FB mahupun blog ( especially dlm blog bersawang ni). Tapi hari ni rasa nak letak sedikit kenangan terindah sebagai memori. Saya jarang bukak hard disk ni, setahun adalah sekali. Bukan apa, nanti asyik teringat-ingat.





Ini ler tempat bertenet selama hampir 5 tahun sambil minum coffee Tim Houton ( sila abaikan pinggan mangkuk kat bawah tu) 

Niagara Fall masa musim luruh. Sejuk gilerrrr 

Niagara Fall masa musim luruh

 Niagara Fall masa summer 


Niagara Fall masa winter. Perhatikan kat sekeliling beku, tapi air terjun tak beku yer, tetap mengalir seperti biasa.

Winter at Niagara Fall

Bridge menghubungkan Kanada-US ( Niagara-Buffalo)



Cukuplah dulu entry kali ini, terasa sebak di dada.. huhuhuhuhu. 







1 comment: