Tuesday, 24 November 2015

Balik kampung - makan-makan punya cerita


Wawawawawa... dah bersawang habis blog nih. Jenuh tuan tanah nak bersihkan. Sebenarnya saya ambil cuti seminggu, balik kampung tanam jagung. Eh, balik kampung menziarahi orang tua la. Kenetulah di Johor ada extra cuti iaitu hari keputeraan dan hari Hol, jadi kami ambil kesempatan untuk pulang ke kampung. Last time balik ke Kota Bharu masa raya puasa lepas. So bayangkan dah berapa lama tak balik... huhuhuhuhu


Selamat datang ke Kota Bharu. Signboard ni actually jupa mmasa dah keluar dari KB. Sekarang dah masuk musim tengkujuh jadi memang hujan setiap hari dan sepanjang masa. baka kata omputih 24/7 gituh. 

Sempat menziarahi ex school make, Mek Da n Wina.Er, kesian baby nangis mummy sibuk nak bergambo pulak.. hehehehehe


Acara wajib, membeli sarapn pagi berupa nasi berlauk ikan aya, nasi tumpang dan pulut kuning di Pasar Kubang Pasu.

Ini port lunch kami, tapau nasi paku di berek 12. (Nasi paku ni nasi bungkus yang dipakukan instead of using getah). Lauk yang femes di sini sememangnnya ayam goreng kampung dan daging kerutub.


Yang ni dinner kami pada hari pertama sampai, nasi kukus Zaiman dekat dgn flat bazar buluh Kubu. Menu mcm biasa nasi dengan ayam goreng. 

Aktiviti makan-makan tak banyak.mostly kami tapau jer. Sebab pertama si Aariz deman. Kedua cuaca hujan. ketiga mummy on diet... huhuhuhuhu

4 comments:

  1. Replies
    1. ahah.. plus tak berselera makan. semua nasik kat atas tu i makan separuh jer actually. naik sekilo jer . selalu tak kurang 2kg+ kalau balik cenggini

      Delete
  2. Assalamualaikum Merlyn,

    Saya pun sama kalau blk kg suka cari makanan best2.. Banyak betul lauk-pauk nasi berlauk tu untuk breakfast.. Meriah.. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam. mmg banyak lauk utk breakfast, dah mcm makan tgh hari pulak. itulah unik sarapan pagi org kelantan :)

      Delete