Saturday, 28 July 2012

Jom ke Legoland Malaysia

Hari ni, di Aeon Tebrau City, Legoland ada bukak booth. Ada special promotion. So kami terbeli 4 annual pass untuk unlimited entry selama setahun. Yalah, alang-alang dah duduk dekat sini, beli jerlah yang annual terus, boleh pergi setiap hari... hehhehehhe. Sebenarnya harga annual pas ni lagi untung dan berbaloi beli kalau kita selalu nak pergi kan.

Temporary pass, nanti pergi sana baru buat annual card yg betul siap dgn gambar.

Ini perbandingan harga pass yang saya ambil dari laman web mereka. Anda boleh bandingkan dan nilai sendiri.

  How much is the LEGOLAND Malaysia Annual Pass RM30/SGD13 OFF Promotion in RM?


Usual PriceAnual Pass Promotion
AdultRM 275RM 245
Kids (3-11)RM 210RM 180
Senior Citizens (above 60)RM 210RM 180




 What is the one-day ticket price for LEGOLAND Malaysia?

PriceMyKad holder (RM30 promotion)
AdultRM 140RM 110
Kids (3-11)RM 110RM 80
Senior Citizens (above 60)RM 110RM 80



Harga yang kami dpt utk annual pass ni ialah RM245 untuk adult dan RM180 untul kanak-kanak ( 3-11 tahun). Insya-Allah akan dibuka kepada pengunjung 15.9.2012.Harga promosi ini boleh dibeli secara online di laman web legoland.

Ni dia punya map, keluasan 76 acres dgn lebih 40 rides 



Pada pendapat saya, memang berbaloi kalau pembaca blog di Johor memiliki annual pass ini. Nanti full review akan diblogkan bulan September ini. 


Untuk maklumat lanjut sila layari laman web




12 comments:

  1. memang jimat kalau nak pegi byk2 kali :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Itulah kami duk berkira-kira sebelum nak beli memandangkan day pass dia pun dah mahal. Nnati kena bayar parking per entry RM7. Rasanya lepas ni mesti banyak contest buat hadiah bagi Legoland pass nanti.. hehehehhehe

      Delete
  2. teringin nak pergi jugak tapi tiket makkkk mahai nyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang mahal, ingat 50 ringgit jer. Rasana dia target foreigner mcm Singaporean utk masuk.

      Delete
  3. lyn ,nnti dah pergi kasi review sini arr... gud info babe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru nak ajak ko beli annual pass, blih bwk bebudak pi. danial sure suka lego land nih. lepas ni aktiviti weekend no more ronda mall, kita lepak di legoland pulak :))

      Delete
    2. adoi.. sekali nak keluarkan RM500 tu, mcm sayang plak huhu, tp kalau ko kasi review yang berbaloi insyallah.. :)

      Delete
  4. seumur hidup kena pergi biarpun seklai jer hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehhe, betul tu. tapi kalau dpt yg free lagi berbaloi kan?

      Delete
  5. leh lah tumpang 2 kaki... ha ha, nanti aku bawak baby g sana hu hu hu

    ReplyDelete
    Replies
    1. blih, tapi tiket sendiri bayor la ek.. huhuhuhuhuhu

      Delete
  6. kereta sewa jb :
    http://keretasewasinarjb.blogspot.com/

    ReplyDelete