Monday, 23 February 2015

weekend getaway at Bangi Hotel (cerita sebelum bukak tahun baru sekolah)

Ini entry sebelum sekolah bukak selepas cuti panjang ( selepas banjir besar), sempatlah larik ke sini semalaman bersama famili.Macam biasa claim duit company la. Kalau setiap minggu mcm ni, pening kepala bos. Er, cemana tu bos?

Welcome drink, fruit punch. Sedap, penyegar tekak di kala cuaca panas

The room, abaikan kesepahan. Semua dah penat meronda di Alamada, tu terus campak jer semua. 


Ada 2 pool; satu kanak-kanak dan dewasa. hotel lama, so design pun lama la. Kalau tak silap nama hotel ni dulu hotel Equatorial. Quite expensive rate dia masa saya baru grad (2004), so if out station ke Bangi masa tu selalu lepak dekat Mint Hotel jer la, itu jer yg boleh claim. 


Apalah yang budak berdua ni tengah diskus 

Kolam ikan yang penuh dengan ikan 

Hasil bidikan guna ipad jer 


Overall, boleh bagi 3 bintang setengah hotel ni.. Food ok, cuma boring la time org tgh breakfast duk sibuk hulur bil suruh bayar. Macamlah kitaorg ni nak makan free, awal-awal masa check in kitaorg dah bayar breakfast for the kids. Samalah mcm kat Everly, duk paksa suruh bayar time org tgh makan padahal kitaorg dah settle awal-awal. ( because we all ni jenis turun breakfast tak bawak handbag, bwk body sahaja) . So far, this Bangi hotel dengan Everly Putrajaya so desperately nak charge kids for breakfast tanpa check terlebih dahulu yang guest ni dah bayar ke belum. ( sah-sah sebelum breakfast kitaorg hulur breakfast slip dan dia dah check). Bahaya ni, silap hari bulan boleh overcharge. So tu jerlah menspoil mood saya utk breakfast sebab dia punya nada mcm tak friendly, kind of pushy gitu. Hem....


3 comments:

  1. Tak selesanya kalau tgh makan ade org hulur bil mcmtu

    ReplyDelete
  2. Buruk benar perangai orang hotel tu yer...

    ReplyDelete
  3. Salam. Hee kalau ada rezeki nanti menang kontest bolehlah duduk hotel percuma.

    ReplyDelete