Tuesday, 17 February 2015

Confession of my shopping experience with Zalora.



Once in a while ( or should I say few times a month?) I will treat myself with retail therapy through online shopping. Dia punya feel dapat parcel dari posman/delivery guy tu best, lagi best dari pergi shopping kat supermarket. Nama pun perempuan kan. Zalora antara tempat favourite online shopping selain Poplook dan Lazada.So far tidak pernah mengecewakan, walaupun terorder salah size, tapi senang jer nak return and diaorg refund balik dalam bentuk store credit. 

Zalora ni banyak voucher, so kalau kita pandai budget time nak membeli, memang boleh jimat tersangat-sangat. Macam saya hari tu ada return barang, so dapat store credit. macam biasa store credit tu saya masukkan dalam wallet, so bila shopping nanti dia akan deduct terus. Lepas tu pakai lagi discount code, boleh save lagi. 

Tips membeli di Zalora:

1.Sign up di www.zalora.com.my dan dapatkan sign up voucher yang akan diemailkan pada anda 
2. Check email, lepas tu boleh la start shopping guna voucher code tu, kalau tak silap RM20. Senang jer. Kalau tak ada online banking, boleh request COD-Cash On Delivery. So semua orang boleh shopping, no problem.
3. Kalau ada maxis line, boleh install maxis app dekat phone, nanti boleh dapat voucher Zalora RM50 Sementara stok masih ada . ( saya dpt smsm dari maxis petang tadi) 

Jom kita skodeng apa yang saya beli bulan lepas di Zalora


Tengok total yang kena bayar lepas tolak diskaun dan store credit, dapat free shipping lagi. 


Zalora biasanya gunakan kurrier Gdex untuk penghantaran, kalau COD diaorg pakai Taqbin. 


Leia Khalisa Plain Shirt= RM39

 Suede-Mix Turnlock Crossbody= RM59

Return form dan poslaju slip disertakan untuk tujuan pengeposan. 




Tips untuk return barang di Zalora. 

Masukkan barang yang hendak kita return dalam plastik asal, isi return form ( biasanya saya tandakan salah size) dan masukan dalam plastik poslaju. Drop dekat pusat poslaju yer, so korunk tak payah bayar kos poslaju. Tapi kalau terdrop dekat pejabat pos biasa, simpan slip poslaju tu, nanti scan dan email pada customer service Zalora, nanti dia refund dalam akaun bank anda. Boleh return dalam tempoh sebulan, diaorg proses kejap jer, dlm masa 1 hari selepas parcel kita diterima kebiasaannya. 


Sempena CNY ni, ada banyak tawaran hebat di Zalora. Antaranya diskaun 18% untuk semua item, free shipping untuk sebarang pembelian ( hari ni jer) dan banyak lagilah. Boleh la usha dekat banner di bawah ini.

Akhir kata, berbelanjalah dengan berhemah dan bijak, supaya kita mendapat manfaat dari penjimatan yang hebat.



9 comments:

  1. hi merlyn, macam mana nak download rm50 zalora voucher zalora from maxis rewards ye? saya cuba tadi tapi tak boleh :/

    ReplyDelete
    Replies
    1. kena install MyMaxis App dekat hp. saya install, tapi masa register online ID, asik fail jer. ni utk maxis user jer tapi saya tak tahu apa masalah everytime nak log in asik error

      Delete
    2. ini reply dari maxis :
      Hi, should the issue still persist, kindly provide your log-in account details (without password) to http://bit.ly/AskMyMaxis included with your phone model - for our further checking . TQ-Misha

      Delete
    3. Terima kasih Merlyn, Saya contact maxis dan sudah dapat kod voucher :)

      Delete
    4. saya belum contact pun lahi. thanks sebab updated kat sini. nak kena buat jugak nih

      Delete
  2. besh shopping2 ni ;) me buat masa ni quit dulu shoppin bj/dress/kasut/handbag sbb sibuk beli pandora ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. MZ, Lazada ada jual Pandora la skang...

      Delete
  3. waa bestnyer dia shopping.. hehe .. blogwalking here.

    # klik here http://shukranzahari.sharethisstory.net/my-954232-6598
    #shukranzahari.blogspot.com
    #happy blogging

    ReplyDelete
  4. Hello Zalora Fans,

    Here's a 15% discount code for all of you: ZBAPXHK
    - no minimum spend required
    - applicable to already discounted items (means you get extra 15% for discounted items somemore!)
    - no expiry date (so everyone can use!)

    BUT: you need to sign up a new Zalora account to use this code. I've several Zalora accounts myself because I sign up a new account to use this code for each purchase.

    Enjoy!

    ReplyDelete