Friday, 5 December 2014

Bagaimana nak membeli di lazada?

Soalan yang sering ditanya untuk shopping di lazada


1. Bagaimana nak shopping di Lazada?

Sebelum mula shopping, perkara pertama yang mesti korunk buat ialah register dulu kat Lazada, baru boleh nak guna discount code. Boleh register sekarang dengan mengisi borang kat link ini--> www.lazada.com.my


2. Bagaimana pembayaran dibuat?

Boleh bayar samaada COD-Cash on delivery  ( untuk barangan tertentu sahaja), online banking, paypal, credit card atau maybank instalment


3.Bagaimana nak masukkan discount code voucher?

Sila rujuk gambar rajah di bawah, masukkan discount code voucher masa tekan butang


4. Macam mana nak shopping, carik barang, nak tgk shopping cart, nak check out pembayaran etc? 

Sila rujuk gambar di bawah untuk melihat fungsi butang tertentu


5. Kalau tak ada credit card/online banking/paypal  tapi nak beli jugak, macam mana ek? 

Jika barang yang nak dibeli ada pilihan COD, pilihlah COD. Stand by jer la duit kat rumah masa barang sampai.

6. Kata FREE SHIPPING , kenapa masa check out kena bayar shipping jugak? 

Kalau beli kurang dari RM75 selepas diskaun, memang la dia charge shipping RM15 .So korunk pandai-pandai la adjust shopping sampai RM75 untuk dapatkan free shipping yer. Boleh berpakat dengan kawan-kawan kat office shopping bawah satu account.  Boleh semak kat bawah ni untuk kos shipping :
  • EAST Malaysia - Orders below RM80 - RM25
  • WEST Malaysia - Orders below RM75 - RM15
  • Klang Valley - Orders below RM70 - RM15


7. Saya dah baca semua step kat atas, tapi tak faham jugak. Macam mana ek? 


Ahkah dah tak buat service beli dengan Lazada, sebab leceh bila item tak sampai/rosak sebab akak yg kena deal dgn lazada buat refund semua semua. lagipun akak dah stop shopping dengan lazada sekarang dan dah tak buat affiliate program dengan lazada sekarang. better korunk shopping sendiri, nanti dpt cash back kalau shopping guna link shop coupon. korunk jugak yang untung nanti ek.
ini link untuk daftar cash back .
http://shopback.my/r/N22Zgq



Selamat bersopping. Boleh klik kat memana link kat bawah ni kalau nak carik barang 

Dapatkan discount code voucher atau voucher Lazada yang terkini di laman web ShopCoupons. Lazada vouchers ditaja oleh Lazada Malaysia.

Atau anda boleh follow halaman fanpage https://www.facebook.com/LazadaMalaysia untuk mendapatkan maklumat terkini diskaun serta voucher code. Biasanya kitaorg selalu tunggu time weekend, sebab ada firework voucher yang terlajak murah, sah digunakan pada hari tersebut. Ini contoh fire work voucher, kena stand by dalam pukul 11 pagi ke atas, setiap hari Sabtu dan Ahad.


15 comments:

  1. tak pernah shopping kat lazada ni. macam teringin. InsyaAllah boleh guna tips ni nanti

    ReplyDelete
    Replies
    1. 12.12 ni ada flashsale.. berbaloi tahu sopping masa tu, seriously save,

      Delete
  2. Huhu...terima kasih kongsikan..belum ada pengalaan agi ni..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila la shopping,mhari ni ada code lain. ni code utk hari ini

      RM250 off utk min pembelian 1500 = FIRE250pho
      RM150 off utk min pembelian 900 = FIRE150pho
      RM100 off utk min pembelian 700= FIRE100pho
      RM50 off utk min pembelian 300 = FIRE50pho
      RM25 off utk min pembelian 150 = FIRE25pho

      Delete
    2. saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok mbah
      BUKA PESUGIHAN PUTIH TAMPA TUMBAL

      Delete
  3. discount code voucher utk hari ini--> 7 dis 2014

    RM250 off utk min pembelian 1500 = FIRE2509pk
    RM150 off utk min pembelian 900 = FIRE1509pk
    RM100 off utk min pembelian 700= FIRE1009pk
    RM50 off utk min pembelian 300 = FIRE509pk
    RM25 off utk min pembelian 150 = FIRE259pk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam nak tanya memang tiap2 hari ada voucher ke? cmne yer kita nak dpt voucher tuee..
      rasa kecewa sbb buka blog awak lambat sbb ritu ada beli dekat 1k..klu tak dah buleh dpt jimat bykkan

      Delete
    2. salam, voucher tu keluar waktu weekend biasanya. saya mmg updated dekat blog dan wall FB, sebab ramai kenkawan request suruh allertkan. kitaorg mmg kalau nak beli brg mahal, tunggu masa voucher ni keluar. pekata awak add saya kat FB ,saya allertkan nanti if ada ek. btw 12.12 ni ada flash sale, rasanya ada offer bagus kot nanti

      Delete
    3. Owh yeke..apa yer Id FB..

      Delete
  4. Salam. Hee saya belum pernah menang ps4 lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wak,saya belum pernah menang motor. wak beli kat lazada jer la ek

      Delete
  5. SALAM KAK NAK TANYA , tau x mcm mne nak beli smartphone kat lazada ni tapi yg installment punye .. tak ada kredit card .. nak tau cara pembayaran bulanan dekat mana n mcm mana ???

    ReplyDelete
  6. Jom tambah duit poket dengan menjawab survey online.daftar percuma tanpa modal

    ReplyDelete
  7. Muat turun perangkat lunak Lazada Apk secara percuma pada Google Store atau App Store. Daftar menggunakan 2 akaun berbeza, bermaksud akaun berbeza buat login guna web, serta login guna aplikasi. Jadi, anda perlukan 2 email berbeza. dia krusial untuk anda menerima baucer diskaun lebih poly

    ReplyDelete