Monday, 22 December 2014

Mission fail-Rumah Api Tanjung Tuan

Di suatu pagi yang hening, sementara nak tunggu check in pukul 2 petang di Ilham Resot PD, kitaorang  ingat nak explore hutan rekreasi berdekatan . Katanya kalau naik sampai atas, boleh tengok rumah api. So dengan tak prepare apa apa, kami 3 beranak pun memulakan perjalanan.

Di hadapan pintu masuk hutan rekreasi Tanjung Tuan

Memula lapor diri kat sini dulu.RM1 dikenakan untuk pengunjung dewasa. Kanak- kanak FOC sahaja.

 Sejarah Tanjung Tuan

Lokasi Tanjung Tuan di PD


Sdikit penerangan ringkas mengenai hutan rekreasi Tanjung Tuan



Masa ni memasing tgh laju lagi langkahnya

Siapalah yang agak poyo masuk hutan bawak handbag nih.. huhuhuhu


Sampai check point kedua, semua dah pancit.  jadi misi untuk menawan rumah api Tanjung Tuan gagal dan kitaorg pun slow slow la turun ke bawah... huhuhuhuhu


Jikalau berkunjung ke PD, jangan lupa singgah di Tanjung Tuan.





2 comments:

  1. hehhhe lawak la plak..kalau i pun sama laaa mesti pancit gak ;)

    ReplyDelete
  2. saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok mbah
    BUKA PESUGIHAN PUTIH TAMPA TUMBAL

    ReplyDelete