Monday, 1 December 2014

Show Off Your True Colors with Maybelline Color Show #MYCOLORSHOWOFF

Pada 28 Nov lepas, saya telah diundang oleh  MAYBELLINE COLOR SHOW dengan kerjasama team The Butterfly Project untuk event "Show Off Your True Colors with Maybelline Color Show " bertempat di B.E Cafe Taman Molek. Seramai 6 butterfly bloggers turut serta dalam event ini bersama media lain, peminat Maybelline dan orang kuat Loreal,Ms Connie Ng dan Ms Sharmini Kumar-Sandhu. Terima kasih kepada blogger ngetops Ayu Rafikah sebab tagged nama untuk saya join event ini. Ini adalah event pertama saya bersama team The Butterfly Project, terima kasih kerana menjemput saya menyertai event ini.


Jujurnya saya agak "blur" nak menulis "report" tapi saya akan cuba sehabis baik, almaklumlah baru kali pertama cover event.


Event bertempat di B.E Cafe, Taman Molek. Cafe yang sangat santai, sesuai untuk lepak bersama teman-teman atau menganjurkan acara yang ringkas.






Ms Sharmini Kumar-Sandhu dari Maybelline NY memberi penerangan mengenai produk terbaru yang dilancarkan oleh Maybelline NY. 



Himpunan Nail Lacquer, eyes shadow dan lip color untuk dicuba oleh kami pada event tersebut.


Himpunan terbaru koleksi Nail Lacquer, harga bermula RM9.90 dan boleh didapati di outlet Watson dan Guardian yang terpilih sahaja. Terdapat 20 warna untuk dimiliki. Keistimewaan pewarna kuku ini ia telus dan air boleh meresap melaluinya. Ini dibuktikan melalui eksperimen ringkas di bawah.



Eksperiment untuk menguji ketelusan air ke atas pewarna kuku.



Perhatikan titisan air berselerak di atas pewarna kuku, maksudnya produk ini telus air sebab air boleh meresap masuk ke dalam pewarna kuku.

Untuk koleksi gincu pula, ada 16 pilihan warna dan mempunyai pewangi pasti menarik perhatian si pemakai. Di bawah anatar koleksi gincu yang dicuba pakai pada make up session. Harga pasaran bagi gincu ini ialah RM17.90. Murah sahaja, bukan?
 

Semuanya kaler kegemaran saya 



Show off your true color dengan koleksi eye shadow yang sungguh colorful. Harga pasaran hanya RM17.90 sahaja dan terdapat dalam enam warna pilihan.


 Pertandingan "Show  Off Your True Colors" . Macam biasa, kaler kegemaran saya semestinya yang natural dan plain.


What is my true color? hem... kita tengok jer la nanti 


 Antara produk Maybelline NY yang saya gunakan untuk mewarnai muka




 Butterflies yang sangat awesome dan gorgeous


 Ini adalah hasil mendeco kuku palsu.  Korunk pasti boleh agak saya punya yg keras tangan punya deco.



 Butterfly Jaja dan seorang peserta  menerima hadiah saguhati makeup terbaik. ( Jaja punya make up memang awesome ! )



Penerima hadiah deco kuku tercantik ( serious, memang sangat berseni hasil kerjanya) 


Dah sudah bermain make up, kita makan dulu untuk mengembalikan tenaga nak drive balik ke rumah menempuh traffic jammed


 Yeah, show off your lips! ( macam biasa kaler pudar+natural, tak nampak sangat)


 Bersama fashion & beauty  blogger Jaja aka  Pinku No Sakura .



Bersama butterfly bloggers JB


Bersama orang kuat Loreal/Maybelline, Sharmini dan Connie.  Its my pleasures to meet such a wonderful and beautiful people , I really enjoyed every moments of it. Mummy seriously need a break time to have fun; stress free from work.  

 Macam biasa, balik event mesti dapat goodies.

Details mengenai produk ( dari katalog Maybelline NY)






Berita baik untuk semua terutama you know who you are, Maybelline NY ada contest dekat Watson sekarang. POP RM50 Maybelline NY product, simpan resit, amik gambar selfie dengan 5 orang kawan , lepas tu POST, TAGGED dan buat slogan sedikit ( word limits tak sure, kena check t&c) dan upload dekat FB https://www.facebook.com/maybellinenysimplyfab/timeline   . Lepas tu jangan lupa email gambar dan resit ker maybellinemalaysia@loreal.com. 3 entry terbaik akan memenangi make up party untuk enam orang! Duedate 4 Jan 2015, sempat lagi nak join. 


*copy paste dari FB Maybelline NY Simply Fabulous (Malaysia)

 Get ready to throw an exclusive makeup party for you and your friends, fully sponsored by Maybelline! 
All you have to do is,

Step 1: Buy Maybelline products worth RM50 from Watsons.
Step 2: Snap - Take a selfie with five of your best girlfriends.
Step 3: Post, Tag, Caption - Post your photo on the Maybelline NY Simply Fabulous (Malaysia) page, tag all five friends and complete the caption: ‘My perfect dream make-up party is ……’
Step 4: Email us your photo and caption along with the product receipts at maybellinemalaysia@loreal.com.

The three best entries will win an ALL EXPENSES PAID makeup party for six people!

Watson’s card members stand a chance to win a Kate Spade bag as well!

The competition runs from November 10th, 2014 to January 4th, 2015. Good Luck!

*T&Cs Apply


Untuk keterangan lebih lanjut, boleh semak di link INI . So 
geng-geng comper, apa lagi, jomlah kita join ramai-ramai. 



19 comments:

  1. wow! nice girlie event. good to know that Maybelline is reaching out to blogger in Johor too. hope there will be more event like this in Johor. I love the new Color Shoe Liner especially the Ocean Blue ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Kelly, i learn lots from you :)

      Delete
  2. great event! contest tu menarik juga kalo mng beg kate spade.. huhu

    ReplyDelete
  3. Nice event.. Hope to see more event in johor

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks ayu.. tunggu next project pulak coming soon

      Delete
    2. saya sangat berterima kasih banyak MBAH RAWA GUMPALA atas bantuan pesugihan dana ghaib nya kini kehidupan kami sekeluarga sudah jauh lebih baik dari sebelumnya,ternyata apa yang tertulis didalam blok MBAH RAWA GUMPALA itu semuanya benar benar terbukti dan saya adalah salah satunya orang yang sudah membuktikannya sendiri,usaha yang dulunya bangkrut kini alhamdulillah sekaran sudah mulai bangkit lagi itu semua berkat bantuan beliau,saya tidak pernah menyangka kalau saya sudah bisa sesukses ini dan kami sekeluarga tidak akan pernah melupakan kebaikan MBAH,,bagi anda yang ingin dibantu sama MBAH RAWA GUMPALA silahkan hubungi MBAH di 085 316 106 111 insya allah beliau akan membantu anda dengan senang hati,pesugihan ini tanpa resiko apapun dan untuk lebih jelasnya buka saja blok mbah
      BUKA PESUGIHAN PUTIH TAMPA TUMBAL

      Delete
  4. Replies
    1. Boleh register as butterfly dekat sini, nanti boleh joint event https://www.facebook.com/ButterflyProjectMalaysia

      Delete
  5. Hai Rama-Rama Merlyn. This is Rama-Rama Misz-ella. Good to see new faces in the Butterfly. Sayangnya you all jauh di Johor if not boleh jumpa Rama-rama di Kuala Lumpur ni.

    And its good that you dah start join the Butterfly project. Saya suka lah pengecat kuku telus air tu. Nak carik jugak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks Rama-Rama Misz Ella sudi jenguk blog saya ni. Nanti saya buat give away pengecat kuku tu, bolehlah join nanti ek.

      Delete
  6. Wah!! awesomenya post Kak Merlyn!! Haritu memang seronok kan main2 ngn mekap bagai! It's my honor to meet you & the butterflies there!! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks.. nice to meet you too.. hehehhe, ahkak dah lama tak main make up nih, tapi seriyes make up awak mmg cantik sangat. post ni sifu yang comment kat atas sekali approved dulu tau... hihihihihi

      Delete
  7. I purchased Maybelline products online from Awesome bazar. Awesome Bazar provides best competitive prices product and fast delivery process . Really very nice service of awesome bazar, Awesome bazaar best Shopping destination. Find At https://awesomebazar.com/brands/maybelline-new-york/

    ReplyDelete