Wednesday, 14 October 2015

Day 4 Gold Coast : Sea World

Bangun tidur. Pejam celik dah hari ke empat. Bila mau balik Malaya daa? Hari ni kami mula ikut tour package. So pukul 9 pagi dah tercegat siap depan hotel tunggu driver, X-ION service. Hotel kitaorg ni yg first diaorg pick up, so kami akan meronda-ronda ke seluruh hotel yang terlibat hinggalah sampai Sea World. padahal dekat giler tapi sebab banyak stop kan. Layan jer la .

Ramai giler manusia tengah beratur nak masuk Sea World dari parking lot. Kalah Legoland. 

 Dapat amik gambar ni waktu nak balik, sebab masa sampai ramai giler manusia, sebab cuti sekolah kan. Memang tak boleh ambil gambar langsung 

Dah macam entry gambar berhoneymoon pulak, padahal bebudak ada jer kat tepi.. ekekekekeke

Dulu masa di awal perkahwinan, tak mampu nak berhoneymoon  kat oversea. Walaupun dalam tempoh honeymoon tu duduk kat Kanada, tapi tu tak di kira sebab pergi bercuti dengan menetap di sana tak sama. Sebab apa tak sama? Pergi bercuti ada poket money, duduk kat sana memang duit cukup-cukup nak hidup la. Faham ker tak? Buat-buat faham jer la. 

Ok, kita sambung balik cerita Sea World. Yang ni memang ditaja oleh sponsor, so jangan tanya harga berapa tiket, totally no idea. Kitaorg layan jer orang suruh masuk. Jom tengok apa yang kitaorg buat dalam ni. ( i think i put on weight on day 4... huhuhuhu) 

 Ok, now what to do first.. 

Opening.... 

 Mungkin kita patut naik monorail dulu , ronda satu taman tengok apa yang menarik 

 study map dulu 

 Ok, ni sea lion show. Wajib tengok nanti 
 
 yang ni water park. skip 

 yang ni pun skip 

 
 one of the view 


 kelebihan naik monorail boleh ambil full view dari atas 


  Yang ni pun skip 


 Ok, sekarang dah tahu nak buat apa kan? 

 Jom tengok penguin dulu 

 Real penguin, bukan patung yer 

 Jom beratur jumpa ninja turtle 

 we're teenage mutant ninja turtle! 


 Dapat jugak ambil gambar dengan Sponge Bob and Squidward

 Ini bukan himpunan baju merah yer... 

 Memberi dolphin makan 
dolphin yang cute


 Forever hungry mummy need a little snack 

Jinak-jinak merpati




Polar bear yang pemalu


 Jom tengok shark 



Motif utama datang ke Sea World ni nak tengok dolphin pasal kat Malaysia tak ada. So mestilah tengok dolphin show. Ngam-ngam jer time kitaorang sampai.Memang full house la.



















 Persembahan yang sangat awesome, tak tahu nak cerita macam mana, korunk tgk gambar pun dah cukup la ek utk menggambarkan betapa talentnya dolphin dan trainer .




 Lepas lunch dengan fish n chips ( another 50 dollar lagi terbang) , kitaorg pun gerak la nak tgk sea lion show pulak. Ni kira last sebelum balik. Tak larat nak stay sampai park tutup. 3.30 dah cabut keluar.

Inilah gunanya monopod, boleh wefie ramai-ramai
 
 The show begins . Mission nak tangkap si baju purple ni sebab buat kerja penangkapan ikan secara haram 

 Ini detective nya 

 
Detective on duty 








Ok habis. Lepas tour ni, end up ada 2 orang demam,sebab tetiba cuaca panas kot. So cemana nak ke movie world esok?















2 comments:

  1. Masa i gi memang panas kat GC....alhamdulilah kesihatan kami ok.....panasnya terik sebab tepi oaut kan GC ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Shukri cakap dia demam sebab makan banyaks angat fish n chips kat Sea World.( mak dia suruh habiskan) . Sabar jer la. Masa ni baru spring, so on off la panas sejuk.

      Delete