Tuesday, 13 October 2015

Masih Day 3 Gold Coast: Berjalan-jalan di Brisbane City

Ok. jom kita gerak ke Brisbane pula. Lalu highway tak ada toll hokay. Perjalanan sekejap jer, dlm sejam jer kot.

Otw ke Brisbane kami terjumpa exit "Tanah Merah". 

Bergambar berlatar belakang trademark Brisbane. 

 Jalan-jalan di Queen street, lebih kurang macam Bukit Bintang dekat Kl la 

 Orang tengah beratur nak amik sign autograph dgn kumpulan Factor, yang pasti kitaorg tak kenal 

 Street musician main lagu country song 

 mengopi dulu. Kat belakang tu gerai kebab halal. Dalam mall ni kat food court 

 Selagi tak beli transformer memang tak tenteram nak berjalan dengan budak kecik ini 

 Kedai souvenir murah kat Queen street, Brisbane. Jangan bilang ahkak tak payung 

 Musim spring musti ada bunger 


 kalau kat Chicago ada Big Bean kat Millennium Park, yang ni tak pasti apakah gerangan objek ini.


 Queen Street yang wajib korunk pergi kalau ke Brisbane 


 Belanja sekeping lagi 



 University students tgh buat yard sale 

 Mostly jual baju-baju dan ladies punya accessories 

 Basikal yang boleh disewa jika korunk nak berbasikal meronda di bandaraya Brisbane ni. Kalau kat Malaysia ni tak lama dah , harus dah lesap terus. 


 Test power




 Yang ni dekat South Bank, kena naik jambatan dari Queen Street. Kitaorg pun memang park kereta kat area ni jer utk berjalan. Kebetulan ada carnival sempena cuti sekolah di sana, so layan jer la.


Baru cukup korum. Abahnya tak dpt bergambar sebab kami tak bwk tripod. 

 Tree house... tempat minum-minum

 Singapore?



  Kanak-kanak sedang bersenam 

  Beratur nak naik Ferris Wheels . 



 Pemandangan dari atas Ferris Wheels  

 Brisbane city, my best shot 


Asal amik selfie mesti jadi membulat muka 

 Finally ada gambar berempat. 

Lupa nak cerita, fee naik Ferris wheels utk 1 famili ( 2 adults n 2 kids ) ialah 50 dollar sahaja. Tambah 39 dollar lagi untuk ambil photo. Tambah 5 dollar lagi untuk extra photo. So end up habis la 94 dollar. Macam biasa pejam mata jer la. Brisbane trip ialah our personal trip, tak termasuk dalam package tour yang menang. Means, 100% keluar duit poket sendiri la.

 Sate house 

 3D yang tak menjadik 

 gerai taco 

 Last picture berlatar belakang Brisbane city 


 Bye-bye Brisbane 

Late dinner ( pukul 8 mlm dah kira lewat yer) di Coolangatta. Tempat ni katanya sebuah pantai yang cantik, tapi dah datang waktu malam tak nampak apa la sebab gelap gelita. Kawasan pelancongan. Ni kami makan beriyani kat Indian Restaurant. Tak terbang 50 dollar sekali makan memang tak sah. Pejam mata jer la. 

2 comments:

  1. I jalan2 sampai ke Ikea, Logan. Entah mana la area tu......

    ReplyDelete
  2. yes Logan, kitaorg memang exit Logan tapi cari masjid la nak solat Asar. by the time dah siap solat pun dah nak pukul 5, kedai semua tutup ( hari ahad).

    ReplyDelete