Wednesday, 14 October 2015

Night life at Surfers Paradise, Gold Coast : Food and entertainment

Entry kali ni kita cerita pasal night like kat Surfers Paradise, tempat kitaorg stay tu.Boleh dikatakan setiap malam mesti turun bersiar-siar sambil survey kedai souvenir paling murah dan mengisi perut dengan pelbagai pilihan gerai makanan yang ada. Memang gemukla seminggu duduk kat sini weh.

Surfers Paradise Beach ni walking distance dari hotel kitaorang, kalau malam minggu ada pasar malam. Pasar malam dia tu biasanya jual Australian arts. souvenir, craft and collectibles . Kalau makanan cuma ada beef jerky, fudge, candy dan cakes.







Ok jom kita beralih kepada aktiviti mengisi perut pula.

Burger kat sini best, besar pula tu. Yang penting halal 

dia punya menu
kongsi makan burger (siap ada fries lagi) dengan shukri

 Pizza n kebab dia sedap, besar dan murah 

2 slices pizza baru 5 dollar. diaorg makan sekeping pun dah cukup 

another kebab

ini port kitaorg beli nasi , gerai lain mostly jual kebab jer

Tengah survey harga tiket dekat Ripleys 

Ini mall yang bawah hotel kitaorang tu 

Hard Rock Cafe , kat bawah hotel jugak 

Gambar banyak sangat, kita upload balance dekat FB la pulak yer. Nak kena buat entry event ler pulak. Siapa yang nak pergi Gold Coast dan nak tanya apa-apa boleh PM me kat FB Merlyn Hasshim yer. Kalau kita tahu banyak tips kita punya percutian akan lebih menarik dan menjimatkan masa serta tenaga dan wang ringgit. 

2 comments:

  1. Lupa nak kirim lyn fm Hrc. :) woolworth tempat gi beli groceries. I masak kat GC ni. Lupa nak bagitau kedai souvenir org malaysia. Royal Gifts. Tun M,TS Muhyiddin Yassin, Daud Che Ngah dan sampai sini. Boleh cakap melayu gak ngan uncle ni.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. depan hotel grand chancellor ker? rasanya semua kedai souvenir kitaorg masuk kat situ. yalah hari-hari duk outing kaw sama jer. woolworth tu kitaorg suka beli bakery dan stok air mineral.

      Delete