Wednesday, 14 October 2015

Day 5 Gold Coast: Movie world

Hari kelima. Dalam dilema sebab ada orang tak sihat. Tapi insist nak ikut pergi tour jugak. So kita pergilah kejap yer anak-anak. Dah termasuk dalam package, rugilah pulak kalau tak guna.

Pagi ni kita makan croissant jer. Boring la asik makan nasik 

 Movie world, Here we come 

Di movie world ni nampak colourful sikit dan teduh sebab mostly tempat berjalan berbumbung. 

 Kedai Batman .The best thing bila anak-anak dah besar ialah emaknya boleh pakai handbag kecik jer dan segala barang kita sumbat dlm bag pack dan dipikul oleh anak sulung... hehehehehe

 Ben & Jerry . Not a big fan, so tak singgah pun. 

 Yang ni tak tahu kereta movie apa 

 Pun tak tahu jugak 

 Tak ingat jugak 

 Ok ni semua tahu, Scooby Doo

 Ni kalau tak tahu, tak tahu nak cakaplah. Kereta Batman . 

di Batman set



 Ini dekat Wild Wild West set 

 Yang ni naik berdua dgn shukri jer, ada org nangis tak nak naik 

 Here we go... 

 Bedebushhhh 

 I'm wet!!!! 

Yeah, we made it! 




Ok, kita tgk show Stunt Driver 2 pula














 Dah habis show Stunt Driver 2, layan Rod Runners show 4D pula


Lepas tu layan diaorg pergi driving school

 si abang 

 si adik 

 Kitaorg ada bergambar dgn dia ni, mcm tak berapa friendly gitu 

 skip

paparazi mana amik gambar ni?

Dances stage

bergambar kenangan bersama Looney Tunes character

Dance party. Layan jer la anak-anak 

 Finally keluar juga Encik Batman 

Batman dgn muka cold+stone. Dengan kata lain muka kerek la. Mmg muka batman macam tu kot.

Overall experience, di Movie world ni staff dia kurang friendly macam kat Sea World especially time nak bergambar dgn character. Sangat tidak sporting. Padahal kita bayar pun nanti masa nak ambil gambar diap cuci. Rugi 3 keping voucher sebab banyak gambar tak dapat ambil sebab dia limits. Buat penat beratur jer.Kitaorang stay sampai pukul 3 jer pun. 

Kalau korunk perasan, most tour kami stay sampai pukul 3 -3.30 jer so kami sempatlah balik solat kat hotel. Bukan tak ada bilik solat kat theme park tapi ramai org la, biliknya kecik jer . Lagipun siapa la larat nak berjalan sampai 5 petang ( kat sini Magrib 5.30 petang dah masuk) . 

2 comments:

  1. Kat sini pergi 2 kali sebab nak ambik tripod yg hilang masa naik roller coaster scooby doo. I ambik pakej 6 months tu. Lagi murah pada yang biasa. Masa tu ada discount. Seaworld, movieworld naik kereta sewa so stay sampai kol 3 jugak. Lepas habis ajer parade. Kami solat dalam surau theme park sbb tak rush gi mana2. Masa gi surau orang takde pun. Maybe masa time kami gi bukan cuti sekolah kat gold coast.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai jumpa org melayu masa pergi movie world dan sea world. geng-geng tudung AJ pulak tu. memasing sengih tengok tudung kat kepala.. hehehehehe. aariz lepas naik acooby doo roller coaster terus tak nak naik apa dah, phobia gituh.

      Delete