Tuesday, 13 October 2015

Day 3 Gold Coast: Carrara 's market

pemandangan pukul 7 pagi dari luar beranda bilik 

Yeah.. sudah masuk hari ke tiga.Pukul 7 pagi dah tercegat makan nasik, isi perut kenyang-kenyang dulu. Cuaca agak panas hari ni so tak payah berbaju tebal bagai.

Kitaorg stay kat tingkat 14, so ambil gambar dari atas dan boleh nampak HRC dari belakang ( bebetul bawah hotel jer) 


Destinasi pertama yang kami tuju otw ke Brisbane ialan Carrara's market. Mean kitaorang singgah dulu sekejap la. Teringat farmer's market kat St Jacob masa duk kat Waterloo dedulu.



 Gambar dah jadik tapi tak nampak pulak signboardnyer 

 Di pintu masuk. Pejam mata pulak gambor ni. Nampak sangat dah mula panas mentari . 

 Himpunan pokok kaktus 

 collectible and arts 

 Ini dah macam kat ayer itam siap dengan pasu bagai 

 Kedai souvenir murah. Jangan bilang ahkak tak payung yer...

 Untung ada orang rajin ambil gambar ... hihihihihi 

 Bebudak mula shopping barang diaorg kat kedai ni. 

 Ice cream yang besh bak kata Florina( dia datang 2 minggu awal sebelu kitaorg)  tapi kitaorg tak makan pun sebab perut masih full n awal pagi lagi 

 Gerai makan yang server breakfast sahaja. Kat St jacob dulu tak ada pun macam ni.

 Mummy beli sudu kat sini,memurah jer dan berkualiti 

 Sapa datang ke sini jangan lupa singgah kedai ni yer kalau nak carik barang dapur, serious murah tetapi good brand n berkualiti. 

 Ada carboot sale pagi tu 

 Jangan lupa singgah ke Carrara's market jika anda berkunjung ke Gold Coast. Bukak hari Sabtu n Ahad jer.

 Bonsai Figs dah macam pokok ubi bila tengok 


Berhadapan dengan Carrara's Market ialah pasaraya Aldi. Florina dah pesan suruh singah n beli fish n chips kat sini so wajiblah kami singgah.

 Ikan ni boleh beli and request suruh dia masak on the spot. 

 aneka seafood yang mengancam

 besarnya sotong kurita. Sedap ker? 


 aneka buah-buahan segar dari ladang 

Murah-murah belaka. Aldi ni standard Food Basic la kat Kanada. Kalau Malaysia Mydin kot. Very affordable. Kalau Woolworth tu dah taraf Sam Grocer kat sini .

 Beli fish n chips untuk take away.Bila kitaorder baru dia akan masak. 

 Ini menu dan harganya. Korunk janganlah convert ke RM pulak. Nantikan terasa mahal semua benda mahal nak makan. 

Fish n chips. Less salt, tapi chips dia tak crunchy la pulak. So next time korunk nak order, sila request less salt dan crunchy chips yer. 


No comments:

Post a Comment