Monday, 26 October 2015

Day 6 Gold Coast :Paradise Country Farm




Day 6. Finally dah boleh pack nak balik raya. Yer, balik raya la. Takkan nak raya kat tempat orang pulak kan. Hari ni kitaorang pergi Paradise Country Farm. Yang ni dalam package dan wajib ambil, so layan jer la ek.


Misi kita ialah untuk melihat koala bear dan kangaroo. Jom kita cari




 yes, berjaya pegang kangaroo setelah 35 tahun lamanya menanti ( drama sungguh kan) 

 Kangaroo bermalas-malasan . Yang ni boleh tengok sahaja, tak boleh pegang. Nnati ada kena flying kick. 



 Kalau kita tahu kat part mana nak pegang, dia ok jer. Ada sorang budak perempuan pergi grab kat leher dia, terus dia lompat memprotes. Meraung budak tu ketakutan.


 Boleh kita bawak balik rumah tak? 

Jom tengok koalas pula

 Koala memanjat 

 Koala tidur 

 Koala makan 

 
 Koala bersama babynya 

  
 Koala tunjuk macho 

 Diaorang pun nak possing jugak, kasik can la 

 Kesian, tak ada orang pun nak tengok dia, terpinggir kesorangan.



sedang menunggu show

tengah bancuh teh o agaknya 

koleksi antik 

ini dekat stor, mungkin digunakan utk acara khas 




horse show 





Sebenarnya hari tersebut sejuk tapi kitaorg lupa bawak jaket,Ingatkan panas 




Another show 






Ok dah habis, masa untuk pulang.. 

Gambar masa BBQ lunch dalam hp, belum transfer lagi. Ada certificates halal lagi. nanti next time saya edit dan tambah.


2 comments:

  1. Replies
    1. kitaorg dah siap ambil ikan baru terpandang certificates halal tu. kalau tak dah belasah amik steak sebab mmg big portion n juicy sekali tgk org makan. certificates halal diaorg susah nak apply, mmg very strict mcm Jakim sebab merangkumi semua aspek termasuk peralatan semua, bukan bahan mentah semata-mata.

      Delete