Friday, 17 October 2014

Taman Hidupan Liar Lok Kawi


Hari terakhir di Kota Kinabalu, barulah mentari memunculkan diri. Memandangkan flight kami di sebelah malam, jadik kami mengambil keputusan utntuk bersiar-siar di Taman Hidupan Liar Lok Kawi. Tak jauh pun dari bandar KK, lebih kurang 30 minit sahaja ( begantung pada traffic)

 Pintu masuk kena jalan sedikit la dari parking lot

 Hadapan pintu masuk

 map wild life park

Ini flyers yang saya ambil siap-siap. Warga emas FOC, dengan syarat kena tunjuk IC. 

Masa snap gambar ni ada seekor gajah tu tengah kencing+berak la pulak 

Tak berapa clear gambar monyet ni, sebab ada jaring

Orang Utan

Ni dah slowly nak balik ke main entrance


Best ker tak? Hem, sebab saya dah pernah pergi African Lion Safari di Kanada, so bagi saya biasa-biasa jer la taman hidupan liar ni, tidaklah excited mana. Sekadar nak menghabiskan masa yang ada boleh la. Masa pergi ni weekdays, so tak ada animal show, tram pulak rosak. Jadi just jalan-jalan tengok haiwan dlm sangkar/kandang jer la. 

6 comments:

  1. tram rosak? alahai kelakar la plak :) hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak poor maintenance kat sini, sebab not a hot spot kot. Cafe kat dlm zoo pun tutup, nak masuk kena beli air siap-siap dulu, kang ada yang kehausan.kesian my mum kena berjalan jauh, my dad memang surrender la, dia lepak kat kerusi jer.

      Delete
  2. Salam. Hee saya pun tidak pernah pergi ke African Lion Safari di Kanada.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wak,nanti saya buat satu entry fasal African Lion Safari, memang berbaloi sesangat.

      Delete
  3. Dah beberapa kali pergi kk tapi blom pernah singgah sini lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Actually tak ada dalam tentatif, ni kira plan B sebab cuaca tak dijangka di KK. Nak pergi pulau semua tak lepas. inipun jalan nak kesana runtuh, boleh lalu sebelah jalan jer. kesan penangan banjir bebaru ni.

      Delete